Tijd voor de 343e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had B moeten zijn:  Het fluitsignaal is niet verplicht bij het toekennen van een doelschop, hoekschop, inworp of doelpunt, en ook niet bij het hervatten van het spel bij een vrije schop, doelschop, hoekschop of inworp. Staat (helaas) niet meer in de huidige spelregels, maar is zeker nog wel van toepassing. 

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (17 februari 2017):

Een paar meter voor het doel kopt een verdediger de bal veel te laag weg op het moment dat een aanvaller de bal in het lege doel wil schieten. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal daardoor over de doellijn naast het doel gaat?

A. Hij kent een hoekschop toe.

B. Hij toont de verdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de verdediger zich schuldig maakte aan gevaarlijk spel.

C. Hij toont de verdediger een rode kaart en laat het spel hervatten met een strafschop wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans.

D. Hij toont de verdediger een rode kaart wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het iedereen onderstaand d.m.v. een reactie weten!