Arbitragecommissie besluit 4e pubquiz met winst

Dat maart staat voor wisselvallig weer is bekend, maar dat ook de pubquizverhoudingen door elkaar gehusseld zouden worden, kwam als een verrassing. De geestdriftige quizmasters Thom en Wouter legden de quizzers het vuur aan de schenen met het thema Volendam. Vissen bij de naam noemen; duetpartners van Jan Smit ophoesten; en alle 7 Groninger ‘andere oranjes’ aandragen – je kon het zo gek niet bedenken.

Het lastige thema nekte het doorgaans zegevierende team De Groene Garage met Uitbouw – of lag het aan de afwezigheid van de gelouterd pubquizzer en doorgewinterd verenigingsman Marcel? Hoe dan ook kreeg De Groene Garage (onder luid applaus) een knauw van jewelste te verwerken: van de koppositie bij de vorige pubquiz naar de laatste plaats.

Toen ook bleek dat het opstomende team Altijd Erbij steken had laten vallen, kwam plots team Arbitragecommissie als winnaar uit de bus. Daarmee was ook de teleurstelling bij De Wimmies groot, omdat zij toch al tijdens de muziekronde dachten dat deze avond hun prooi zou worden. De felicitaties zijn dus extra terecht voor de Arbitragecommissie!

Eervolle vermeldingen gaan dit keer naar volhoudende team Rokla, dat voor de verandering niet alleen laatste eindigde – en naar team Cock voor hun uitmuntende vissenkennis.

De einduitslag van ronde 4:

  1. Arbitrage commissie – 25,5 punten
  2. ⁠De Wimmies – 23 punten
  3. ⁠De Cock – 20,5 punten
  4. ⁠Altijd erbij – 19,5 punten
  5. ⁠Rokla & De Groene Garage met Uitbouw – 16 punten

Op 23 mei staat de 5e en laatste pubquiz van het seizoen gepland, komt allen!