Martin Schipper ontvangt Koninklijke onderscheiding

Martin Schipper ontvangt Koninklijke onderscheiding

Vandaag, 26 april 2024, is ons erelid, Martin Schipper, van de Scheidsrechtersvereniging Groningen e.o. benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau door burgermeester Koen Schuiling van de Gemeente Groningen.

Martin kon niet ontbreken in het illustere rijtje van oud-bestuursleden die een Koninklijke onderscheiding hebben mogen ontvangen. Martin heeft zich meer dan 26 jaar ingezet als bestuurslid van onze vereniging. Ook toen het bestuurlijk even niet zo lekker ging, deed hij een stap naar voren om de functie van penningmeester op zich te nemen. Na zijn aftreden van vorig jaar, is Martin nog altijd actief voor onze vereniging. Zo draait hij regelmatig bardiensten en staat hij altijd klaar om onze vereniging te helpen.

Maar wisten jullie dat Martin zich ook jarenlang heeft ingezet voor de Oranjevereniging in Haren? En dat hij ook al jaren het gezicht is bij VV Gorecht op de zaterdagochtend en hij hier de de jeugdwedstrijden voorziet van goede scheidsrechters en ervoor zorgt dat alles reilt en zeilt bij VV Gorecht?

Logischerwijs konden wij niets anders dan een Koninklijke onderscheiding aanvragen voor Martin! Dus rees de vraag: hoe krijg je Martin om 09:00 bij het Stadshuis aan de Grote Markt?

De oplettende lezer van het ALV-verslag viel op dat wij aankondigden om op 26 april samen met de oud-penningmeester naar de ING aan het Hereplein te gaan om de zaken direct te regelen. “Martin, neem wel even je paspoort en de laatste brieven van de ING mee?”, vroegen we hem. Dat was geen probleem. Om 8.30 stipt stond Martin netjes te wachten met de gevraagde documenten. Penningmeester Sam en secretaris Meine kwamen even later ook aan op de afgesproken plek.

Daar sta je dan aan Hereplein, maar hoe krijg je Martin vervolgens heimelijk naar het Stadshuis? Sam deed alsof hij Meine een appje liet lezen van voorzitter Marco. Daarin stond, zo vertelden de heren aan Martin, dat ze eerst nog naar de gemeente Groningen moesten om wat documenten op te halen. Sam en Meine hielden hun schouders op en dachten: ‘het zal wel kloppen’. Een geheel begrijpelijke reactie, want de voorzitter regelt de zaken wel eens vaker last-minute. Nietsvermoedend liep Martin achter de penningmeester en secretaris aan naar het Stadshuis. Eenmaal daar was er nog steeds geen Marco Oosting… Waar is die kerel nou?

Marco kon er helaas werkelijk niet bij zijn. Wel werd er gewacht op de Martins zoon Maurits en Klaas van VV Gorecht. Dit was het moment dat het welbekende kwartje viel en Martin zichtbaar geëmotioneerd, met een trotse blik in zijn ogen, door kreeg waarom hij voor het Stadshuis stond. Toen de Oranjeverenging Haren ook aanwezig was, mochten we naar binnen via de rode loper en werden we ontvangen met koffie en gebak.

Martin werd als laatste van de groep door de burgermeester Koen Schuiling naar voren geroepen. Na mooie woorden van de burgermeester over al Martins verdiensten die hij heeft verricht als vrijwilliger, kreeg Martin het lintje uitgereikt!

Martin, van harte gefeliciteerd met je benoeming van Lid in de Orde van Oranje-Nassau!🏅 Het is meer dan verdiend en geniet van deze mooie benoeming!

Mensen die Martin persoonlijk willen feliciteren, doe dat vooral! Ga even langs voor een kop koffie of een borrel in Onnen!