Spelregelvraag van de week (12 januari 2018)

Alweer tijd voor de tweede spelregelvraag van de week van 2018! Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Zie pagina 48 van het spelregelboek, onder ‘indirecte vrije schop’. Omdat hier sprake is van een niet fysieke overtreding maar beledigen, is de straf een indirecte vrije schop. De grove belediging betekent wel een rode kaart voor de overtreder.  

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Heb je ronde 3 en 4 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt?

Spelregelvraag van de week (12 januari 2018):

Een verdediger slaat, in een natuurlijke draaibeweging naar achteren, de bal met de elleboog weg. Hij kan de bal niet zien en slaat deze op de hiervoor beschreven wijze toevalligerwijze weg uit zijn eigen doelgebied. Wat beslist de scheidsrechter?

 

 

C. Indirecte vrije schop op de lijn van het doelgebied wegens onsportief gedrag

D. Hij laat doorspelen, omdat de speler de bal niet opzettelijk met de elleboog raakt 

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!