Tijd voor de spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had A moeten zijn: Zie regel 14, pagina 55, onder 2. Het maken van een schijnbeweging tijdens de aanloop van een strafschop is geoorloofd. Echter, het maken van een schijnbeweging nadat de aanloop is afgerond wordt beschouwd als een overtreding, zijnde onsportief gedrag, waarvoor de nemer een gele kaart dient te worden getoond.
Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.
Maak nu ook ronde 4 en 5 in het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2016-2017!
Spelregelvraag van de week (20 januari 2017):
De scheidsrechter kent een directe vrije schop toe aan de verdedigende partij binnen het eigen strafschopgebied. Een verdediger neemt de vrije schop en speelt een medespeler aan binnen het eigen strafschopgebied. Een aanvaller van de tegenpartij zet echter meteen druk en verovert de bal binnen het strafschopgebied. De verdediger brengt vervolgens de aanvaller op onbesuisde wijze binnen het strafschopgebied ten val, waarbij de aanvaller zich op dat moment in een duidelijke scoringspositie bevindt. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Hij laat de vrije schop overnemen, omdat de bal nog niet in het spel is geweest.
B. Hij laat de vrije schop overnemen omdat de bal nog niet in het spel is geweest en hij bestraft de verdediger met een waarschuwing door het tonen van de gele kaart.
C. Hij kent een strafschop toe aan de aanvallende partij en zendt de verdediger van het speelveld door het tonen van de rode kaart wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans aan een tegenstander.
D. Hij kent een strafschop toe aan de aanvallende partij en geeft de verdediger een waarschuwing door het tonen van de gele kaart.
Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het iedereen onderstaand d.m.v. een reactie weten!