Zonder respect geen voetbal: dat is ons motto voor 2013! Zoals in 2012 al ingezet, willen we op verschillende manieren aandacht voor het onderwerp vragen. Onder andere via deze site. Inmiddels hebben opnieuw enkele clubvoorzitters op onze uitnodiging hun visie aan ons toevertrouwd. Kijk hier voor alle reacties. Een mooi voorbeeld is de manier waarop vv. Helpman er mee omgaat: een gedragscode én een groot pamflet in het clubgebouw dat leden van hun handtekening kunnen/moeten voorzien. Lees hier het verhaal van vv.Helpman.

Ons eerdere bericht:

De gebeurtenissen in Almere hebben de voetbalsport doen beseffen dat het zo niet langer kan. Zonder respect geen voetbal is het motto voor nu en de nabije toekomst. Wij willen als Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken het onderwerp graag op de agenda houden en met alle betrokkenen bij de voetbalsport de dialoog zoeken over hoe nu verder. Daarom hebben we op deze site onder de nieuwe menuknop RESPECT (zie menubalk bovenin) ruimte ingericht voor de visie van betrokkenen, voor goede voorbeelden en voor reactie. Zo hebben we ons pamflet ‘Neem je verantwoordelijkheid!’ daar neergezet en hebben we om te beginnen een aantal voorzitters van voetbalverenigingen gevraagd hun visie op papier te zetten. Je kunt de eerste stukken nu op deze site vinden!

Onze oproep tot het nemen van verantwoordelijkheid en tot het aangaan van een dialoog heeft afgelopen dagen volop de aandacht van de media getrokken. Op de RESPECT-pagina op deze site kun je onder andere linkjes vinden naar items op NOS-radio 1, radio Noord en TV Noord.

Het is de bedoeling de komende maanden de informatie uit te breiden. Met de visie van nog meer voorzitters. Maar we zullen ook andere betrokkenen vragen mee te werken, denk aan trainers, spelers, toeschouwers en de politiek. Check dus regelmatig deze site. Heb je ondertussen de behoefte te reageren, heb je goede suggesties, heeft jouw vereniging bijvoorbeeld een goede gedragscode die je wilt delen? Of ben je zelf clubvoorzitter en wil je jouw visie met ons delen? Mail ons dan op covsgroningen@gmail.com. Want zonder respect geen voetbal!