Wie wint het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2015-2016? Op 21 maart maken we het tijdens onze jaarvergadering bekend. Maar eerst tijd voor de laatste vijf vragen van dit seizoen. Ronde 4 en 5 werden wisselend gemaakt. Altijd verstandig dus om de vragen, antwoorden en toelichting nog eens te bestuderen. Klik hier voor de antwoorden en toelichting op de vragen van alle gespeelde rondes tot nu toe.

Voor degene die dat nog niet weet: het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Tijd voor de zesde en laatste ronde.  Deze ronde kun je inzenden tot 17 maart. Na 21 maart volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 6 (GESLOTEN)

Veel succes!