Test nu je spelregelkennis en doe mee aan deze driedubbele ronde van het Johan Roeders spelregelkampioenschap! Want hoe zit dat ook weer met de spelregels? Wanneer geef je direct en wanneer indirect? Voor welke overtredingen staat een gele kaart? Op deze website kun je op meerdere manieren je spelregelkennis vergroten en bijhouden. Zo wordt er elke vrijdag de spelregelvraag van de week gepubliceerd, plaatsen we artikelen met uitleg, kun je hier de handleiding spelregels downloaden én strijden we om het Johan Roeders spelregelkampioenschap. En wat dat laatste betreft zijn we nu al toe aan de beslissende rondes 4, 5 en 6 van het seizoen 2018-2019!

Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Het aantal deelnemers bij de rondes 2 en 3 viel wat tegen: slechts 13 leden/donateurs en 8 overige deelnemers. Zoals de zaken er nu voor staan is dit het laatste seizoen dat Klaas Smith deze spelregelrubriek voor zijn rekening neemt. Stuur massaal de antwoorden van ronde, 4, 5 en 6 in!

De juiste antwoorden van ronde 2: 1-C, 2-D, 3-B, 4-B en 5-D.
En van ronde 3 waren dat: 1-C, 2-C, 3-D, 4-C en 5-A.

Klik hier voor de vragen, antwoorden én toelichting.

Tijd voor ronde 4, 5 en 6. Insturen kan tot 5 april 2019. Tijdens de jaarvergadering op 15 april maken we de winnaar bekend en reiken de Johan Roedersbokaal uit.

Klik hier voor de vragen van ronde 4 (GESLOTEN)

Klik hier voor de vragen van ronde 5 (GESLOTEN)

Klik hier voor de vragen van ronde 6 (GESLOTEN)