Tijd voor de 535e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had A moeten zijn: zie regel 5, pagina 25 middenin onder ‘blessure’. Als de geblesseerde speler aanvaller ook de strafschop gaat nemen, dan hoeft deze niet naar de kant. Een van de uitzonderingen op de algemene regel dat spelers naar de kant moeten na een blessurebehandeling.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (9 oktober 2020)

Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal de arm van een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?

A. Aftrap na geldig doelpunt. Deze manier van hands is niet met opzet en dus niet strafbaar.

B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.

C. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een gele kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.

D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een rode kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.

Wat is het juiste antwoord?