Tijd voor de spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: Het moment dat gemerkt wordt dat de bal stuk gaat of is, bepaalt wat er moet gebeuren. Nu werd al gemerkt dat bij aanraking van de doelpaal de bal stuk raakte en  is er dus geen geldig doelpunt gemaakt. Er dient te worden hervat met een scheidsrechtersbal en wel op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn en wel op een plek die het dichtst gelegen is bij de plaats waar de bal lek raakte.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Doe je ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap? Maak nu ronde 1!

Spelregelvraag van de week (9 november 2018):

De doelman van de thuisploeg brengt met de hak van zijn schoen een streep aan op de doellijn in het midden van het doel, dit met als doel om te kunnen zorgen dat hij steeds in het midden van het doel staat. Tijdens de wedstrijd bij de eerste aanval op dat doel, merkt de scheidsrechter dit.  Wat beslist de scheidsrechter?

A. De scheidsrechter fluit af en geeft een indirecte vrije schop aan de tegenpartij op de plaats waar de bal is.

B. De scheidsrechter fluit af en geeft een indirecte vrije schop aan de tegenpartij op de plaats waar de bal is en geeft de doelman een waarschuwing.

C. De scheidsrechter kan hier tijdens de wedstrijd niets aan doen, maar meldt achteraf dit voorval aan de bond.

D. De scheidsrechter moet wachten tot de bal niet meer in het spel is en moet dan de keeper een waarschuwing geven door het tonen van de gele kaart.

Laat onderstaand het volgens jou juiste antwoord weten!