Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, de 333e achtereenvolgende alweer. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had B moeten zijn: zie pagina 42, punt 4 Spelregels Voetbal. De indirecte vrije schop wegens buitenspel wordt genomen op de plaats van de overtreding, dus waar de buitenspel staande speler de bal raakt.    

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (9 december 2016):

Een verdediger, die met toestemming het speelveld heeft verlaten om ander schoeisel aan te trekken, loopt daarna zonder toestemming van de scheidsrechter het speelveld weer in. Een aanvaller loopt op dat moment in de richting van het doel, met alleen nog de doelverdediger voor zich. De bal wordt hem – net binnen het strafschopgebied – correct afgenomen door de zojuist in het speelveld gekomen verdediger. Wat moet de scheidsrechter hier beslissen?

A. Hij zal het spel onderbreken. De speler dient het spel weer te verlaten, en vervolgens zal hij het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

B. Hij zal het spel onderbreken. De speler terugsturen buiten het speelveld. Hem een gele kaart tonen en vervolgens het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

C. Hij zal het spel onderbreken. De overtreder de gele kaart tonen en het spel hervatten met een indirecte vrije op de plaats waar de speler het speelveld in kwam zonder toestemming van de scheidsrechter.

D. Hij zal het spel niet onderbreken en bij het passeren van genoemde speler hem even vermanend toe spreken, dat hij dit de volgende keer anders moet doen.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het iedereen onderstaand d.m.v. een reactie weten!