Een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  De vrije schop op 16 m van het doel voor de aanvallende partij is altijd een indirecte vrije schop. Omdat je uit een indirecte vrije schop niet rechtstreeks kunt doelpunten, is er dus ook geen sprake van het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Dus gewoon een opzettelijke handsbal, waarvoor een strafschop toegekend moet worden, terwijl de speler slechts de gele kaart getoond zal moeten worden.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (8 september 2017):

In de middencirkel gaan 2 spelers een duel aan om de bal. De bal stuit op en dan speelt de aanvaller de bal opzettelijk met de hand. Op hetzelfde moment zet zijn tegenstander een te late sliding tackle in en brengt daarmee de aanvaller op onvoorzichtige wijze ten val. De scheidsrechter fluit af. Wat zal de beslissing van de scheidsrechter moeten zijn?

A. Beide overtredingen zijn even zwaar en worden tegelijkertijd gemaakt, dus hervat hij het spel met een scheidsrechtersbal

B. Beide overtredingen worden op hetzelfde moment gemaakt en moeten beide bestraft worden met een directe vrije schop en deze wordt dan toegekend aan de verdedigende partij.

C. Beide overtredingen worden gelijktijdig gemaakt en zijn even ernstig en dus laat de scheidsrechter doorspelen.

D. Beide overtredingen worden gelijktijdig gemaakt. Scheidsrechter hervat het spel met een directe vrije schop voor de aanvaller omdat de overtreding van de tegenstander een fysiek ernstiger overtreding is dan de handsbal.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!