Tijd voor  de 311e spelregelvraag van de week. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had C moeten zijn: Omdat er niet bij staat wie de nemer van de doelschop is, kan de aanraking binnen het strafschopgebied plaatsvinden door een veldspeler, die voor de tweede aanraking dus een strafschop tegen krijgt. Maar is het de doelman die de bal voor de tweede keer aanraakt met de handen, dan is de spelhervatting een indirecte vrije schop.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (8 juli 2016):

Een aanvaller schiet de bal op het doel. De doelman werpt een volle bidon tegen de bal, waardoor deze niet in het doel gaat. Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?

A. De doelman wordt wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans c.q. doelpunt van het speelveld gezonden. Het spel wordt hervat met een strafschop.

B. De doelman ontvangt een waarschuwing door het tonen van een gele kaart wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bidon de bal raakte.

C. De doelman ontvangt een waarschuwing door het tonen van een gele kaart wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop, op de plaats waar de doelman stond toen hij de bidon wierp.

D. De doelman ontvangt een waarschuwing door het tonen van een gele kaart wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een strafschop.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten! Check ook de spelregelwijzigingen van deze zomer!