Tijd voor  een nieuwe spelregelvraag van de week. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had B moeten zijn: De aanvaller mag zich onttrekken aan buitenspel door zich terug te trekken achter de doellijn naast het doel. Maar hij moet zich daar wel onthouden van enige beïnvloeding van het spel. Omdat hij dat echter niet doet, onderbreekt de S. het spel en moet aan genoemde rechtsbuiten voor het zonder toestemming betreden van het speelveld de gele kaart getoond worden.  Het spel dient te worden hervat met indirecte vrije schop vanaf de plaats waar de bal was toen de S. het spel onderbrak.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (8 april 2016):

Een wisselspeler die aan de zijkant van het veld zich aan het warm lopen is, spuugt een speler van de tegenpartij binnen het speelveld raak in zijn gezicht. Die scheidsrechter ziet dit en onderbreekt het spel. Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?

A. Hij stuurt de spugende speler weg door het tonen van een rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar de tegenspeler werd geraakt.

B. Hij stuurt de spugende speler weg door het tonen van een rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de tegenspeler werd geraakt.

C. Hij stuurt de spugende speler weg door het tonen van een rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen hij floot.

D. Hij stuurt de spugende speler weg door het tonen van een rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij floot.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!