Vrijdag en dus tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Nummer 464 alweer. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Gaat de bal over de doellijn naast het doel, dan dient de scheidsrechter een indirecte vrije schop toe te kennen. Maar gaat de bal over de doellijn tussen de doelpalen, dan mag hij voordeel toepassen en wordt het doelpunt goedgekeurd, en het spel hervat met aftrap na geldig doelpunt. 

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (7 juni 2019):

Speler A bouwt via een lange dribbel vanuit het eigen strafschopgebied een aanval op. Vlak voor de middenlijn schiet hij de bal met een hard schot richting zijn ploeggenoot, die op dat moment wel tien meter achter de voorlaatste verdediger van de tegenpartij staat. Deze ziet de verre bal op zich afkomen en met een hoge sprong weet hij de bal achterover te koppen richting zijn eigen doelverdediger, doch de aanvaller pikt de bal op en weet te scoren. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Hij keurt het doelpunt af wegens buitenspel en kent een indirecte vrije trap toe

B. Hij keurt het doelpunt goed, omdat hier geen sprake is van strafbaar buitenspel

C. Hij keurt het doelpunt af wegens buitenspel, kent een indirecte vrije schop toe en toont de midvoor een gele kaart wegens onsportief gedrag

D. Hij fluit al af op het moment dat de bal in de richting van de buitenspel staande midvoor wordt gespeeld en hervat met een indirecte vrije schop.

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!