Op de 7e van de 7e in 2017 is het tijd voor de 364e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had B-A-A moeten zijn: voor kritiek op de assistent-scheidsrechter volgt een gele kaart. Voor het commentaar leveren is de spelhervatting een indirecte vrije trap en wel op de plaats waar de speler (verdediger) stond toen hij kritiek leverde. De bal was in het spel en de speler pleegde de overtreding binnen het speelveld.  

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (7 juli 2017):

Een speler van Team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal, nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de doelverdediger een overtreding. Hij komt voordat de bal gespeeld is van de doellijn af. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen als de bal het doel ingaat?

A. Hij kent het doelpunt toe, omdat beide spelers op hetzelfde moment een overtreding begaan.

B. Hij kent het doelpunt niet toe en hervat het spel met een scheidsrechtersbal, omdat er door beide teams op hetzelfde moment een overtreding wordt begaan.

C. Hij kent het doelpunt niet toe en kent een indirecte vrije schop toe tegen de nemer en toont hem tevens een gele kaart voor onsportief gedrag.

D. Hij kent het doelpunt niet toe en laat de strafschop overnemen, omdat hier sprake is van overtredingen van dezelfde zwaarte en toont beide spelers een gele kaart voor onsportief gedrag.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!