Aan de vooravond van de Week van de Scheidsrechter uiteraard ook gewoon een nieuwe spelregelvraag van de week, de 377e alweer. Het antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn:  zie regel 17, pagina 64 van de spelregels. Bij een hoekschop is de bal in het spel als deze is getrapt en duidelijk beweegt. De bal hoeft het hoekschopgebied niet te verlaten. De medespeler speelt de bal 2 keer en daar waar hij de bal voor de 2e keer speelt, moet de scheidsrechter  het spel onderbreken en hervatten met een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (6 oktober 2017):

De scheidsrechter onderbreekt het spel omdat hij zag dat een verdediger het speelveld verliet en één van de wisselspelers van de tegenpartij (die aan het warmlopen was) in het gezicht spuwde. Hoe zal de scheidsrechter nu moeten handelen?

A. Hij toont de verdediger een rode kaart en laat het spel hervatten met een directe vrije schop voor de tegenpartij op de zijlijn het dichtst bij de plaats waar de overtreding plaatsvond.

B. Hij toont de verdediger een rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

C. Hij toont de verdediger een gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal nabij de zijlijn.

D. Hij toont de verdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de zijlijn het dichtst bij de plaats waar de overtreding plaatsvond.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!