Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag. Het antwoord op de laatste vraag van oktober had C moeten zijn: Regel 3, blz. 18: Speler zonder toestemming terug in het veld betekent een gele kaart. De schoppende speler dient te worden weggestuurd  en voor deze overtreding (de zwaarste) is de spelhervatting een strafschop.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (6 november 2020)

Wat is er bepaald in de spelregels indien een speler van de scheidsrechter opdracht heeft gekregen om het speelveld te verlaten om zijn uitrusting in orde te brengen?

A. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan slechts op het moment dat de bal uit het spel is.

B. Hierover is niets bepaald in de spelregels.

C. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan slechts op het moment dat de bal uit het spel is en de speler mag alleen ter hoogte van de middellijn het speelveld weer betreden.

D. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de  scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan tijdens het spel.

Wat is het juiste antwoord?