Tijd voor de 416e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C-B-B moeten zijn: voor het beledigen geldt als persoonlijke straf altijd het tonen van de rode kaart. Omdat het in dit geval gebeurt tegenover de scheidsrechter, is de spelhervatting een indirecte vrije schop en wel op de plaats waar de speler stond die de scheidsrechter beledigde.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (6 juli 2018):

Een speler die buiten het veld aan een blessure is behandeld, kan de wedstrijd niet voortzetten. De wisselspeler die hem vervangt komt zonder toestemming van de scheidsrechter vanaf de bank het speelveld inlopen en begaat onmiddellijk een onbesuisde overtreding op een tegenstander. Hoe moet een scheidsrechter hier beslissen?

A. De speler begaat 2 overtredingen tegelijkertijd. Zonder toestemming betreden van het speelveld en de onbesuisde overtreding. De scheidsrechter toont hem twee keer een gele kaart en daarna rood en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar de bal van de overtreding.

B. De scheidsrechter bestraft alleen de 1e overtreding, het zonder toestemming betreden van het speelveld, toont hem de gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij affloot.

C. De scheidsrechter bestraft de meest ernstige overtreding en toont de wisselspeler een gele kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen hij affloot.

D. Scheidsrechter bestraft de ernstigste overtreding (onbesuisde overtreding) en toont de wisselspeler een gele kaart, en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar de overtreding werd begaan.

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.