Ook in maart elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: zie regel 12. De antwoorden A, B en D zijn allemaal situaties die aangemerkt worden als gevaarlijk spel, waarvoor de spelstraf een indirecte vrije schop is. Een tegenstander laten struikelen of pogen te laten struikelen, is een overtreding waarvoor de spelstraf een directe vrije schop is.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (5 maart 2021)

Wat is er bepaald in de spelregels indien een speler van de scheidsrechter opdracht heeft gekregen om het speelveld te verlaten om zijn uitrusting in orde te brengen?

A. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan slechts op het moment dat de bal uit het spel is.

B. Hierover is niets bepaald in de spelregels.

C. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan slechts op het moment dat de bal uit het spel is en de speler mag alleen ter hoogte van de middellijn het speelveld weer betreden.

D. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan tijdens het spel.

Wat is het juiste antwoord?