Ook in 2018 verzorgt Klaas Smith elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Doe er je voordeel mee! En deel jouw antwoord door te reageren op dit bericht. Tijd voor de eerste spelregelvraag van de week van 2018! Het antwoord op de laatste vraag van 2017 had B moeten zijn: Zie pagina 17 van het spelregelboek. Als een speler van plaats heeft gewisseld met de doelverdediger zonder toestemming van de scheidsrechter, dan laat de scheidsrechter doorspelen en waarschuwt hij betrokken spelers bij de eerstvolgende onderbreking van het spel, behalve als de wissel plaatsvond tijdens de rust (geldt ook voor de verlenging) of gedurende de periode tussen het einde van de wedstrijd en de start van de verlenging en/of strafschoppenserie.  

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Heb je ronde 3 en 4 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt?

Spelregelvraag van de week (5 januari 2018):

Een verdediger staande in zijn eigen strafschopgebied is het niet eens met de assistent-scheidsrechter, die niet vlagt voor buitenspel. Terwijl het spel doorgaat, laat hij dit duidelijk blijken door de assistent op grove wijze te beledigen. Welke acties zal de scheidsrechter moeten ondernemen?

A. Hij fluit af en toont de verdediger eerst een rode kaart en hervat het spel vervolgens met een strafschop.

B. Hij fluit af en toont de verdediger eerst een rode kaart en hervat het spel vervolgens met een indirecte vrije schop op de plaats waar de overtreding werd begaan.

C. Hij fluit af en toont de verdediger een rode kaart en hervat het spel vervolgens met een SR-bal op de plaats waar de bal was toen er werd afgefloten.

D. Hij fluit af en toont de verdediger een rode kaart en hervat het spel vervolgens met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was op moment van affluiten.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!