Corona of niet, elke vrijdag plaatsen we hier een nieuwe spelregelvraag van de week. Dank je wel Klaas Smith! Het antwoord op de vraag van vorige week had B moeten zijn: zie regel 3 (aantal spelers) en regel 4 (uitrusting van spelers). Wanneer een verwisseling van kleding wordt toegepast gedurende een onderbreking van het spel, de rust of voorafgaand aan de verlenging, dan moet de procedure afgerond zijn voordat het spel wordt hervat. Wordt er van kleding gewisseld tussen een veldspeler en doelverdediger tijdens de rust en dat is afgerond voordat de tweede helft begon, dan hoeft geen verdere actie te worden ondernomen.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (5 februari 2021)

Een speler van ploeg A wil een vrije schop in zijn eigen strafschopgebied zeer snel nemen en schiet de bal richting zijn doelman. Een speler van ploeg B, die nog geen tijd had om het strafschopgebied te verlaten, ziet dat de bal te kort wordt gespeeld, rent snel naar de bal toe en wil deze op doel schieten. De speler van ploeg A ziet dat en kan nog net de bal weg schieten. Wat moet de beslissing van de scheidsrechter zijn?

A. Ploeg A de vrije schop over laten nemen omdat een speler van ploeg B bij het nemen zich nog in het strafschopgebied bevond.

B. Indirecte vrije schop voor ploeg B wegens 2x spelen van de bal.

C. Indirecte vrije schop voor ploeg B wegens 2x spelen van de bal door ploeg A en een rode kaart voor de speler van ploeg A wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans.

D. Strafschop en een gele kaart voor de speler van ploeg A.

Wat is het juiste antwoord?