Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, de eerste van november. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had C moeten zijn: zie regel 12, pagina 48. Op het moment dat de te laat komende speler toestemming heeft gekregen van de scheidsrechter om het veld te betreden, is hij speler geworden. Indien hij zich dan schuldig maakt aan grove, beledigende taal of een scheldwoord gebruikt of niet geoorloofde gebaren maakt, dient hij met een veldverwijdering te worden bestraft en mag hij niet worden vervangen door een invaller.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Maak nu ook ronde 2 + 3 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2016-2017!

Spelregelvraag van de week (4 november 2016):

Op slag van rust wordt er gescoord. De scheidsrechter kent het doelpunt toe en fluit onmiddellijk af voor de rust. In de catacomben wordt de scheidsrechter er door de assistent-scheidsrechter op geattendeerd dat het doelpunt door de aanvaller opzettelijk met de hand is gescoord. Wat moet de scheidsrechter doen als hij het advies van de assistent-scheidsrechter honoreert?

A. Het doelpunt annuleren.

B. Het doelpunt annuleren en de aanvaller een gele kaart tonen.

C. Hij moet het doelpunt toch toekennen omdat het rustsignaal al was gegeven voordat de assistent-scheidsrechter advies uitbracht en dat hij, na het rustsignaal, het speelveld heeft verlaten.

D. Hij moet het doelpunt toch toekennen omdat het rustsignaal al was gegeven voordat de assistent-scheidsrechter advies uitbracht, maar hij moet dit voorval wél melden aan de KNVB.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het iedereen onderstaand d.m.v. een reactie weten!