Tijd voor de 293e spelregelvraag van de week. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had A moeten zijn: Zie pagina 73 spelregels veldvoetbal. De verdediger die de bal op kniehoogte wil koppen, maakt zich schuldig aan gevaarlijk spel en maakt daarbij zelf geen contact met de tegenstander. Voor gevaarlijk spel geldt dus een indirecte vrije schop als spelhervatting en wel op de lijn van het doelgebied etc. De verdediger ontneemt de aanvaller door zijn actie wel een duidelijke scoringskans, waarvoor hem de rode kaart getoond moet worden.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Heb je de laatste ronde van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (4 maart 2016):
Op de rand van het eigen strafschopgebied steunt een verdediger op de schouders van een teamgenoot en kan zodoende de bal koppen. Als de scheidsrechter hiervoor heeft afgefloten,  schopt deze speler de bal uit het veld om te voorkomen dat de vrije schop snel genomen kan worden. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?

A. Hij zal de overtredende speler voor beide overtredingen de gele kaart tonen en vervolgens de rode kaart. Hij zal het spel laten hervatten met een directe vrije schop.

B. Hij zal de overtredende speler voor beide overtredingen de gele kaart tonen en vervolgens de rode kaart. Hij zal het spel laten hervatten met een indirecte vrije schop.

C. Hij zal de overtredende speler de gele kaart tonen en het spel laten hervatten met een directe vrije schop.

D. Hij zal de overtredende speler de gele kaart tonen en het spel laten hervatten met een indirecte vrije schop.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het weten!