Ook in november iedere vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week! Het antwoord op de vraag van vorige week had B moeten zijn:  zie regel 12, Spelregels Veldvoetbal blz. 23 onderaan, Disciplinaire maatregelen. Scheidsrechter heeft de bevoegdheid om gele en rode kaarten te tonen. Dit vanaf het moment dat hij het speelveld betreedt bij het begin van de wedstrijd tot na de wedstrijd inclusief de rust, verlenging en strafschoppenserie.

Wil je alle eerder vragen + antwoorden teruglezen? Klik dan hier.

Maak ook de vragen om het Johan Roeders spelregelkampioenschap!

Spelregelvraag van de week (3 november 2017):

Een speler van ploeg A maakt op het middenveld een onbesuisde overtreding op zijn tegenstander. Nadat de scheidsrechter hiervoor het spel heeft onderbroken, duwt een speler van ploeg B de overtreder hard tegen de borst, die daardoor achterover valt. Wat moet de scheidsrechter nu doen?

A. Hij toont beide spelers (de aanstichters) een gele kaart

B. Hij bestraft speler van ploeg A met geel en speler ploeg B met rood

C. Hij bestraft speler van ploeg A met geel, speler van ploeg B met rood en hervat het spel met een directe vrije schop voor ploeg B, omdat de overtreding van A de zwaarste overtreding was.

D. Hij bestraft speler van ploeg A met geel, speler van ploeg B met rood en hervat het spel met een directe vrije schop voor ploeg B.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!