Tijd voor  een nieuwe spelregelvraag van de week. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had C moeten zijn:  zie pagina 84 aanvullende instructies. Als de bal wordt geraakt door een handeling van buitenaf, terwijl de bal zich in voorwaartse richting beweegt, wordt de strafschop overgenomen.  

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (3 juni 2016):

Een wisselspeler komt in de 60e minuut zonder toestemming van de scheidsrechter het speelveld in, om een met een blessure uitgevallen medespeler te vervangen. Onmiddellijk hierna scoort hij. Nog voor de aftrap bemerkt de scheidsrechter de wisseling. Wat zal hij moeten beslissen?

 

A. Het doelpunt wordt goedgekeurd. De hervatting is een aftrap na een geldig doelpunt. De wisselspeler ontvangt een gele kaart en hij mag op het veld blijven.

B. Het doelpunt wordt goedgekeurd. De hervatting is een aftrap na een geldig doelpunt. De wisselspeler mag op het veld blijven en ontvangt een vermaning.

C. Het doelpunt wordt afgekeurd.  De hervatting is een indirecte vrije schop in het doelgebied voor de verdedigende partij. De wisselspeler ontvangt een gele kaart en hij mag op het veld blijven.

D. Het doelpunt wordt afgekeurd.  De hervatting is een indirecte vrije schop in het doelgebied voor de verdedigende partij. De wisselspeler ontvangt een gele kaart en hij moet het veld verlaten. Hij mag het veld weer betreden na een teken van de scheidsrechter.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!