Vrijdag en ook in 2020 betekent dat een nieuwe spelregelvraag van de week! Maar eerst het juiste antwoord op de laatste vraag van vorig jaar, dat moest D zijn: in een dergelijke situatie is bepaald dat als spelhervatting wordt gekozen voor een hervatting die het minst ingrijpend is voor het vervolg. Dus keuze uit hoekschop of inworp en een inworp is het minst ingrijpend. En omdat de bal het laatst was geraakt door de verdediger is de inworp voor de aanvallende partij. Vergelijkbaar bij een inworp, indien niet duidelijk is welke partij de bal het laatst is geraakt, ook dan is de inworp voor de verdedigende partij.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (3 januari 2020)

Nadat bij een wedstrijd in het amateurvoetbal een doelpunt is gescoord door ploeg A en voordat het spel is hervat, ziet de scheidsrechter dat de verzorger van ploeg A op het speelveld is. De assistent-scheidsrechter, die door de scheidsrechter wordt geraadpleegd, bevestigt dat de verzorger al op het speelveld was toen er werd gescoord. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?    

A. Hij kent een doelpunt toe, indien de verzorger het spel niet beïnvloedde.

B. Hij kent een doelpunt toe en stuurt de verzorger naar de dug-out.

C. Hij keurt het doelpunt af en laat hervatten met een directe vrije schop voor partij B op  de plaats waar de verzorger zich bevond

D. Hij keurt het doelpunt af en hervat met een scheidsrechtersbal op de lijn van het doelgebied van partij B. 

Laat je onderstaand weten wat volgens jou het juiste antwoord is?