Een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn:  zie pagina 20 van de spelregelwijzigingen. Als zowel de doelverdediger als de nemer tegelijkertijd een overtreding begaan en de strafschop wordt gemist of gestopt, dan wordt de strafschop overgenomen en ontvangen beide spelers een gele kaart voor onsportief gedrag.  Als het doelpunt wel zou zijn gemaakt, dan wordt deze afgekeurd en ontvangt alleen de nemer een gele kaart en wordt het spel hervat met een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (29 september 2017):

Team A mag een hoekschop nemen. De nemer tikt de bal heel licht aan, waardoor deze bijna niet zichtbaar wel een beetje beweegt. Vervolgens komt een medespeler aan lopen en deze gaat met de bal aan de voet richting doel, schiet op doel en scoort. Hoe moet de scheidsrechter handelen?

A. Hij kent het doelpunt toe, want ondanks dat de bal niet duidelijk beweegt, is hij wel in het spel gebracht.

B. Hij kent het doelpunt toe, want de bal wordt geraakt en ondanks dat deze maar heel licht en bijna niet zichtbaar beweegt, is de bal wel degelijk in het spel gebracht.

C. Hij kent het doelpunt niet toe, omdat de bal niet duidelijk in het spel is gebracht. Hij zal de hoekschop over laten nemen.

D. Hij kent het doelpunt niet toe, omdat de bal niet duidelijk heeft bewogen toen deze in het spel werd gebracht. Hij zal een indirecte vrije schop toekennen op de plaats waar de medespeler de bal aannam en voor de 2e keer speelde.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!