Een nieuwe spelregelvraag van de week, de laatste van juli. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Het juiste antwoord op de vraag van 22 juli stond er niet bij. Toen de vraag gesteld werd en nog niet bekend was dat er al weer een nieuwe versie van de spelregels was verschenen, was antwoord D het juiste antwoord. Nu gelden echter de volgende bepalingen: Als de bal in het doel gaat zonder door ten minste twee spelers te zijn geraakt, wordt het spel hervat met een doelschop als de bal in het doel van de tegenpartij gaat en met een hoekschop als de bal in het eigen doel gaat. Dus de indirecte vrije schop na aanraking voor de tweede keer door dezelfde speler, zoals bij antwoord D was aangegeven, is niet meer correct.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Doe ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2016-2017!

Spelregelvraag van de week (29 juli 2016):

Er wordt een hoekschop toegekend, omdat de bal geheel en al over de doellijn is gegaan en het laatst is geraakt door een speler van de verdedigende partij en er geen doelpunt is gemaakt. Uit de toegekende hoekschop wordt de bal rechtstreeks in het eigen doel gewerkt. Welke beslissing van de scheidsrechter is de juiste?

A. Scheidsrechter laat de hoekschop overnemen

B. Scheidsrechter kent een hoekschop toe aan de tegenpartij

C. Scheidsrechter keurt het doelpunt goed

D. Scheidsrechter geeft de hoekschopnemer een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en laat de hoekschop overnemen.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!

Check ook de spelregelwijzigingen van deze zomer!