Ook deze vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn: zie regel 12. Voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans dient de verdediger te worden bestraft met het tonen van de rode kaart. Wegens het tweemaal spelen van de bal door dezelfde speler zonder dat een andere speler de bal heeft gespeeld, geldt als spelstraf een indirecte vrije schop.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (29 januari 2021)

In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Als het spel in de tweede helft een paar minuten aan de gang is, wordt dit door de scheidsrechter opgemerkt. Op welke manier zal deze nu juist handelen?

A. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft dan beide spelers een gele kaart

B. Hij neemt geen verdere actie, aangezien de wissel in de rust heeft plaatsgevonden

C. Hij onderbreekt het spel, geeft beide spelers een gele kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij

D. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft beide spelers een gele kaart. Speelt één van beide spelers de bal echter eerder, dan zal hij het spel onderbreken, beide spelers een gele kaart geven en het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is het juiste antwoord?