Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week, de 288e achtereenvolgende weekvraag alweer. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had A moeten zijn: het gaat hier om het twee keer spelen van de bal zonder dat een andere speler de bal heeft gespeeld. Omdat het vallen met zijn hand op de bal per ongeluk gebeurt, is hier geen sprake van een opzettelijke handsbal. Bij een opzettelijke handsbal bij het voor de tweede keer raken van de bal had de spelhervatting een directe vrije schop moeten zijn, op de plaats waar de bal voor de tweede keer werd geraakt.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Heb je ronde 4 en 5 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2014-2015 al gemaakt? Doe het nu!

Spelregelvraag van de week (29 januari 2016):
Een wisselspeler, die zonder toestemming van de scheidsrechter zijn team heeft gecompleteerd, wordt in het straf-schopgebied van de tegenpartij door een tegenstander op een buitensporige wijze tegen de benen geschopt. Op dat moment constateert de scheidsrechter, dat deze wisselspeler zich tegen de regels op het speelveld bevindt. Hoe reageert de scheidsrechter, als hij hiervoor het spel heeft onderbroken?

A. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, geeft de wisselspeler een waarschuwing en hervat het spel met  een indirecte vrije schop tegen de schoppende speler.

B. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, geeft de wisselspeler een waarschuwing en hervat het spel met een indirecte vrije schop tegen de wisselspeler.

C. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, geeft de wisselspeler een waarschuwing en hervat het spel met een strafschop tegen de schoppende speler.

D. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, geeft de wisselspeler een waarschuwing en hervat het spel met een scheidsrechtersbal.

Wat is volgens jou het correcte antwoord?