Tijd voor de laatste spelregelvraag van de week van 2017! Het antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn:  Er is sprake van een gewelddadige overtreding, hetgeen een rode kaart betekent. De overtreding geschiedde door de wisselspeler naar een tegenstander binnen het speelveld, en daardoor wordt het spel hervat met een directe vrije schop op de plaats waar de tegenstander werd geraakt of zou worden geraakt.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Heb je ronde 3 en 4 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt?

Spelregelvraag van de week (29 december 2017):

In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Als het spel in de tweede helft een paar minuten aan de gang is, wordt dit door de scheidsrechter opgemerkt. Op welke manier zal deze nu juist handelen?

A. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft dan beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart.

B. Hij neemt geen verdere actie, aangezien de wissel in de rust heeft plaatsgevonden.

C. Hij onderbreekt het spel, geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

D. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart. Speelt één van beide spelers de bal echter eerder, dan zal hij het spel onderbreken, beide spelers een waarschuwing geven door het tonen van de gele kaart en het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!