Tijd voor  een nieuwe spelregelvraag van de week, maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had B moeten zijn: De eerder uit het veld gezonden speler wordt gelijkgesteld aan een andere persoon. Aan deze categorie kan geen kaart getoond worden en omdat hij het spel niet heeft beïnvloed, kan het doelpunt gewoon worden goedgekeurd. Wel zal genoemde speler van het speelveld moeten worden verwijderd, alvorens het spel te hervatten met aftrap na geldig doelpunt.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (29 april 2016):

Tijdens spel geeft een speler aan dat hij geblesseerd is en wil wisselen. De speler krijgt toestemming om het veld definitief te verlaten. Als de speler vlak bij de zijlijn is, komt de bal in zijn richting en hij trapt de bal vervolgens over de zijlijn. Wat zal de scheidsrechter beslissen?

A.  Hij laat hervatten met een inworp. Er had nog geen wissel plaats gevonden.

B. Hij laat hervatten met een inworp, maar de aanvoerder ontvangt een waarschuwing door het tonen van de gele kaart wegens onsportief gedrag.

C. Hij laat hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de speler de bal speelde.

D. Hij laat hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de speler de bal speelde, maar de speler ontvangt een waarschuwing door het tonen van de gele kaart wegens onsportief gedrag.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!