Vrijdag en dus een spelregelvraag van de week. De laatste van 2018! Met grote dank aan Klaas Smith voor het wekelijks verzorgen van deze rubriek. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: De overtreding wordt gemaakt binnen het strafschopgebied van de verdediger en dat betekent als spelhervatting een strafschop. Omdat hier geen sprake is van een onbesuisde actie of een actie met buitensporige inzet, behoeft hier geen disciplinaire straf te worden uitgedeeld.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (28 december 2018):

Een speler krijgt in de lopende competitie in de 4e wedstrijd zijn 3e keer gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding en kort daarop de 4e gele kaart wegens een onbesuisde overtreding. Scheidsrechter toont hem na  de 2e gele kaart  de rode kaart. Mag deze speler de eerstvolgende wedstrijd gewoon weer mee doen met zijn ploeg ? Welk antwoord is hier correct?

A. Nee , na 2 gele kaarten in een wedstrijd gevolgd door rood, mag hij de eerstvolgende wedstrijd van zijn ploeg niet meedoen.

B. Na zijn 4 gele kaarten wordt ie sowieso uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd.

C. De  2 gele kaarten in deze wedstrijd tellen  mee met de staffel en na 5 gele kaarten moet je een wedstrijd aan de kant blijven.

D. Hij mag gewoon weer meedoen, hij heeft immers al bijna een hele wedstrijd gemist.

Wat is het juiste antwoord? Vertel het in een reactie op dit bericht!