Ook op deze Groningse feestdag (Bommen Berend) een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had B moeten zijn: De eerste overtreding is het maken van een schijnbeweging nadat de aanloop is afgerond, en dat is ook de ernstigste overtreding.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (28 augustus 2020)

Bij een strafschoppenserie wordt het aantal spelers van beide teams teruggebracht tot een gelijk aantal, omdat één team de wedstrijd met 10 man beëindigde. Tijdens de serie krijgt de doelverdediger van één van de teams een 2e gele kaart voor het herhaaldelijk te vroeg van zijn doellijn komen. De 1e gele kaart had hij tijdens de wedstrijd ontvangen. Wat moet er nu gebeuren?

A. De doelverdediger mag vervangen worden, als er nog geen 3 wisselspelers gebruikt zijn.

B. De doelverdediger mag vervangen worden door de speler die niet mocht deelnemen aan de serie om  het aantal spelers van beide teams gelijk te houden.

C. De doelverdediger zal vervangen moeten worden door één van de 9 andere spelers die aan de serie deelnemen. Tevens zal het andere team ook met 1 speler minder verder moeten gaan

D. De gele kaart die de doelverdediger kreeg tijdens de wedstrijd wordt niet meegenomen in de strafschoppenserie, de doelverdediger mag daarom het doel blijven verdedigen en zal pas vervangen moeten worden als hij nog een gele kaart krijgt.

Wat is het juiste antwoord?