Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn:  Zodra de scheidsrechter merkt dat een speler aan zijn hoofd geblesseerd is dient hij het spel te onderbreken. De spelhervatting is dan een scheidsrechtersbal voor het team dat de bal het laatste raakte. In dit geval dus voor de doelverdediger, die de bal als laatste raakte binnen zijn strafschopgebied. Dat is ook de plaats waar de scheidsrechtersbal dient te worden genomen. De scheidsrechtersbal wordt dus aan de doelverdediger gegeven.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de Week (27 september 2019)

Een aanvaller gaat met de bal aan de voet het strafschopgebied in en wordt daar ten val gebracht. De scheidsrechter kent een strafschop toe. De aanvaller heeft verzorging gehad en vraagt nu of hij de strafschop mag nemen. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Hij staat dit zonder meer toe. Als er een strafschop genomen mag worden, hoeft de aanvaller niet naar de zijkant als hij de strafschop zelf neemt.

B. Hij staat dit alleen toe als de verdediger een gele kaart heeft gekregen.

C. Hij staat dit alleen toe als ook een andere medespeler geblesseerd is en verzorging heeft gekregen.

D. Hij staat dit niet toe, omdat de geblesseerde speler altijd eerst naar de kant moet en er pas weer in mag nadat de strafschop is genomen.

Wat is het goede antwoord? Laat een reactie achter!