Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week.  Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn:  Een speler mag in competities en/of toernooien voor senioren voor één of meer teams, in één of meer wedstrijden, uitkomen indien hij tenminste 15 jaar oud is. Uit het reglement wedstrijden amateurvoetbal.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (26 juli 2019):

In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Als het spel in de tweede helft een paar minuten aan de gang is, wordt dit door de scheidsrechter opgemerkt. Op welke manier zal deze nu juist handelen?

A. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft dan beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart.

B. Hij neemt geen verdere actie, aangezien de wissel in de rust heeft plaatsgevonden.

C. Hij onderbreekt het spel, geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

D. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart. Speelt één van beide spelers de bal echter eerder, dan zal hij het spel onderbreken, beide spelers een waarschuwing geven door het tonen van de gele kaart en het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!