Vrijdag en dus tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Nummer 457! Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Regel 4, pagina 18 spelregels veldvoetbal. Als de scheidsrechter het spel onderbreekt omdat een wisselspeler het veld heeft betreden zonder toestemming van de scheidsrechter en hij ingrijpt in het spel, dan is de spelhervatting een directe vrije schop op de plaats waar het ingrijpen plaatsvond. Greep hij niet in in het spel en de scheidsrechter had het spel onderbroken, dan is de spelhervatting een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter het spel onderbrak.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (26 april 2019):
Een medespeler van de strafschopnemer loopt te vroeg toe. Een andere medespeler, die niet te vroeg is toegelopen, ontvangt nu de bal die door de nemer tegen de doelpaal is geschoten en scoort. De scheidsrechter moet nu:

A. Een doelpunt toekennen, maar de overtreder een waarschuwing geven door het tonen van de gele kaart wegens onsportief gedrag.

B. Een indirecte vrije schop toekennen aan de verdedigende partij op de plaats van de overtreding.

C. De strafschop laten overnemen en de te vroeg toegelopen speler waarschuwen door het tonen van de gele kaart wegens onsportief gedrag.

D. Een doelschop toekennen en een waarschuwing aan de overtreder door het tonen van de gele kaart wegens onsportief gedrag.

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!