Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn:  Zie regel 5, pagina 25. Normaal gesproken moet een geblesseerde speler, nadat er verzorging is geweest, het veld verlaten. Tenzij de veroorzaker van de overtreding en blessure een kaart getoond wordt. Eén van de uitzonderingen hierop is dat als een doelverdediger en een veldspeler met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben. Dan hoeven ze het veld niet te verlaten.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (25 oktober 2019):

Terwijl de bal in het spel is gooit de doelverdediger vanuit zijn eigen strafschopgebied de bal met kracht naar een tegenstander. Deze bevindt zich buiten het speelveld op ongeveer vijf meter van het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal.

B. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Er wordt een strafschop toegekend.

C. De doelverdediger ontvangt een waarschuwing wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop.

D. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het met een reactie hieronder weten!