Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Nummer 347 alweer. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  Voor het beledigen dient genoemde te laat gekomen speler van het speelveld gezonden te worden. Een te laat komende speler wordt geacht deel uit te maken van zijn team en voor die weggezonden speler mag daarom geen invaller worden toegestaan.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (24 maart 2017):

Tijdens de wedstrijd ontstaat ineens verwarring omdat een toeschouwer op een fluitje blaast. Wat beslist de scheidsrechter als een speler nabij de zijlijn de bal in zijn handen heeft genomen, omdat hij van mening was dat de scheidsrechter had gefloten?

A. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding.

B. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding.

C. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

D. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding. De speler die de bal in zijn handen pakte ontvangt de gele kaart.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!