Tijd voor de 344e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn:  blz. 48 onder punt 3 overtredingen die met een veldverwijdering bestraft moeten worden.Het te laag koppen met een tegenstander in de buurt dient te worden uitgelegd als gevaarlijk spel. De spelhervatting voor gevaarlijk spel is een indirecte vrije schop,tenzij  er fysiek contact plaatsvindt, wat hier niet het geval is. Door de overtreding wordt hier ook nog een duidelijke scoringskans teniet gedaan, waarvoor de overtreder de rode kaart getoond moet worden.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (17 februari 2017):

Tijdens het spel ziet de scheidsrechter dat een wisselspeler vanuit de dug-out spuwt naar de vierde official. Wat moet de scheidsrechter beslissen nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken?

 A. Stuurt wisselspeler weg en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

B. Toont wisselspeler de gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak

C. Toont wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.

D. Toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het iedereen onderstaand d.m.v. een reactie weten!