Tijd voor de 375e achtereenvolgende spelregelvraag van de week.  Grote dank aan Klaas Smith, onze vragensteller! Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  zie pagina 18 van de spelregelwijzigingen. Als de bal in het spel is en een speler begaat een overtreding buiten het speelveld tegen een tegenstander, als onderdeel van het spel,  en daardoor ingrijpt in het spel van die tegenstander, dan wordt het spel hervat met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (22 september 2017):

Een speler van Team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal, nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de doelverdediger een overtreding . Hij komt voordat de bal gespeeld is van de doellijn af. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen als de bal gestopt wordt door de doelman?

A. Hij laat de strafschop overnemen, omdat beide spelers op hetzelfde moment een overtreding begaan.

B. Hij laat de strafschop overnemen en hervat het spel met een scheidsrechtersbal omdat er door beide teams op hetzelfde moment een overtreding wordt begaan.

C. Hij kent een indirecte vrije schop toe tegen de doelman en toont hem tevens een gele kaart voor onsportief gedrag.

D. Hij laat de strafschop overnemen en geeft beide spelers een gele kaart voor onsportief gedrag.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!