Toen deze site in augustus 2010 van start ging begonnen we meteen met een wekelijkse spelregelvraag. Laagdrempelig, voor iedere voetballiefhebber. Onze onvolprezen spelregelgoeroe Klaas Smith uit Usquert bedenkt de vragen en krijgt regelmatig opmerkingen en aanvullende vragen binnen. Inmiddels worden de vragen in heel Nederland en zelfs daarbuiten gebruikt door voetballiefhebbers. Vandaag de honderdste vraag van de week op deze site. Klaas, dank en op naar de volgende honderd!

Het juiste antwoord op de vraag van vorige week was C-D-A: Hier is geen sprake van een correcte schouderduw, omdat de bal nog niet binnen speelbereik was. De overtreding dient derhalve te worden bestraft met een strafschop, welke vanaf de strafschopstip genomen wordt. Omdat er ook sprake is van het ontnemen van een mooie scoringskans, dient de overtreder te worden verwijderd door het tonen van de rode kaart.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

De spelregelvraag van 22 juni 2012, de honderste vraag dus sinds de start van deze website:
Een veldspeler is met een directe rode kaart door de scheidsrechter van het speelveld gezonden. Een half uur later loopt de speler, als de bal tijdens het spel op het middenveld is, het speelveld in en slaat nabij de zijlijn een tegenstander. De scheidsrechter fluit af. Hoe zal hij hier dienen te handelen?

1. Persoonlijke straf
a.  geen kaart
b.  gele kaart
c.  rode kaart

2. Spelstraf/hervatting
a. geen vrije schop
b. indirecte vrije schop
c. directe vrije schop
d. strafschop
e. scheidsrechtersbal

3. Plaats van de hervatting
a.  op de plaats van de overtreding
b. op de plaats waar de bal was toen…
c. op de strafschopstip
d. op de zijlijn

Wat moet het zijn? Geef nu massaal het antwoord op deze honderdste spelregelvraag van de week!