Een nieuwe spelregelvraag van de week, nummer 313 alweer. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had B moeten zijn: pagina 22 spelregels veldvoetbal 2016-2017, disciplinaire straffen, 4e stip. De scheidsrechter heeft de bevoegdheid om gele en rode kaarten te tonen vanaf het moment dat hij het speelveld betreedt bij het begin van de wedstrijd tot het einde van de wedstrijd, inclusief rust, verlenging of strafschoppenserie.  

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Doe ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2016-2017!

Spelregelvraag van de week (22 juli 2016):

De scheidsrechter heeft het spel onderbroken vanwege een ernstige botsing tussen twee tegenstanders. Nadat de verzorger zijn werk heeft gedaan en een ieder die niet thuishoort op het speelveld het speelveld weer heeft verlaten, gaat de scheidsrechter het spel hervatten met een scheidsrechtersbal. Welke beslissing is nu de juiste?

A. De bal, nadat deze de grond heeft geraakt, wordt rechtstreeks in het doel van de tegenstander geschoten. Scheidsrechter kent een doelpunt toe.

B. De bal, nadat deze de grond heeft geraakt, wordt aangenomen met de linkervoet en vervolgens rechtstreeks in het doel van de tegenpartij geschoten. Scheidsrechter kent een doelpunt toe.

C. De bal, nadat deze de grond heeft geraakt, wordt aangenomen met de linkervoet en vervolgens rechtstreeks in het doel van de tegenpartij geschoten. Scheidsrechter laat de scheidsrechtersbal overnemen.

D. De bal, nadat deze de grond heeft geraakt, wordt aangenomen met de linkervoet en vervolgens rechtstreeks in het doel van de tegenpartij geschoten. Scheidsrechter fluit af en kent een indirecte vrije schop toe aan de tegenpartij.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten! Check ook de spelregelwijzigingen van deze zomer!