Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had A moeten zijn: zie regel 5, pagina 22. Zolang hij het spel nog niet heeft hervat of wanneer de scheidsrechter het einde van de eerste of tweede helft heeft aangegeven (inclusief blessuretijd) en het speelveld nog niet heeft verlaten, of de wedstrijd niet heeft beëindigd, kan hij nog terugkomen op een beslissing, wanneer hij inziet dat die onjuist was.     

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (21 oktober 2016):

In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Als het spel in de tweede helft een paar minuten aan de gang is, wordt dit opgemerkt door de scheidsrechter. Op welke manier zal deze nu juist handelen?

A. Hij geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart zodra dit mogelijk is, zonder het spel hiervoor te onderbreken.

B. Hij onderbreekt het spel, geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

C. Hij onderbreekt het spel, geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal.

D. Hij wacht tot de bal uit het spel is. Speelt één van beiden eerder de bal, dan wordt het spel onderbroken, krijgen beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en wordt het spel hervat met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!