Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. De 352e achtereenvolgende weekvraag alweer. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  Zie pagina 22 Spelregels Veldvoetbal. Scheidsrechter bestraft de ernstigste overtreding in termen van sanctie, hervatting, fysieke ernst en tactische gevolgen, wanneer meer dan één overtreding tegelijkertijd wordt begaan. Het te laag koppen is eigenlijk de eerste overtreding, waardoor de doelrijpe scoringskans verloren gaat en waarvoor genoemde speler dus de rode kaart getoond wordt. De spelhervatting voor te laag koppen is een indirecte vrije schop.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (21 april 2017):

Er wordt een scheidsrechtersbal genomen net binnen het eigen strafschopgebied. Deze wordt correct uitgevoerd (de bal heeft de grond geraakt). Een verdediger speelt de bal rechtstreeks in de richting van zijn eigen doelman, die in zijn doel op de doellijn staat. Deze weet de bal nog maar net met zijn hand over zijn doel te werken.  Wat zal de beslissing van de scheidsrechter zijn?

A. Hoekschop, omdat de doelman de bal als laatste aanraakte.

B. De scheidsrechtersbal wordt overgenomen, omdat de bal pas in het spel is als deze buiten het strafschopgebied is gekomen.

C. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop voor de aanvallende partij, te nemen op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn, wegens opzettelijk terugspelen van de bal naar de eigen doelman.

D. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop voor de aanvallende partij, te nemen op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn, wegens opzettelijk terugspelen van de bal naar de eigen doelman. De doelman wordt met een rode kaart van het veld gezonden wegens het voorkomen van een doelpunt

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!