Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn:  Zie regel 12, pagina 51/52. Als de aanvallende partij de bal met de hand of arm raakt, wordt dit altijd als strafbaar hands gezien en kan dus geen geldig doelpunt worden gemaakt. Ook al was de aanraking onopzettelijk. 

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (20 september 2019):

Terwijl de bal hoog in het speelveld is op de middenlijn, nadat de doelverdediger deze uit zijn handen in het veld heeft gebracht, ziet de scheidsrechter dat een speler geblesseerd is aan zijn hoofd. Hoe moet de scheidsrechter nu het spel hervatten, nadat de speler verzorgd is?

A. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. Een medespeler van de doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.

B. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. De doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.

C. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. Van beide ploegen mag hierbij iemand aanwezig zijn.

D. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de doelverdediger de bal als laatste trapte. De doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!