Een nieuwe spelregelvraag van de week, de 319e achtereenvolgende alweer. Hulde voor vragensteller Klaas Smith!  Eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had D moeten zijn: Zie pagina 49 onderaan. Voor een overtreding tegenover een medespeler als hierboven bedoeld  is de straf altijd een directe vrije schop, of zelfs een strafschop als de overtreding binnen het eigen strafschopgebied wordt gepleegd. 

LET OP: per abuis was onderstaand de vraag van een eerdere week geplaatst. Dat is nu gecorrigeerd. Onderstaand de vraag van 2 september. Reacties/antwoorden op de verkeerd geplaatste vraag zijn verwijderd.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Doe ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2016-2017!

Spelregelvraag van de week (2 september 2016):

Terwijl de bal in het spel is loopt een wisselspeler het veld in. Een speler ziet dit, loopt er naar toe en geeft deze een klap. Moet de scheidsrechter hier iets tegen doen?

A. Ja, de speler wordt weggezonden door het tonen van de rode kaart en het spel wordt hervat met een indirecte vrije trap op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter affloot.

B. Ja, de speler wordt weggezonden door het tonen van de rode kaart en het spel wordt hervat met een  scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was.

C. Ja, de speler wordt weggezonden door het tonen van de rode kaart en het spel wordt hervat met een directe vrije trap of strafschop.

D. Ja, de speler krijgt een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en het spel wordt hervat met een directe vrije trap op de plaats van de overtreding.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!