Ook in november plaatsen we hier elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: Omdat het ingrijpen hier door een toeschouwer is, dient nadat de scheidsrechter het spel hiervoor heeft onderbroken, het spel te worden hervat met een scheidsrechtersbal, en wel op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak. Hij zal de aanvoerder van de thuisspelende ploeg verzoeken de toeschouwer van het speelveld te doen verwijderen.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Doe je ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap? Maak nu ronde 1!

Spelregelvraag van de week (2 november 2018):

Een speler van partij A neemt een strafschop. De bal komt tegen de doelpaal. Als gevolg hiervan barst de bal en de kapotte ligt bij de paal in het doelvlak op de grond. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. De wedstrijd onderbreken en de strafschop laten overnemen.

B. De wedstrijd onderbreken en opnieuw aanvangen met een indirecte vrije schop voor partij A, op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn en wel op een plek die het dichtst gelegen is bij de plaats van de kapotte bal.

C. De wedstrijd onderbreken en opnieuw aanvangen met een scheidsrechtersbal, op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn en wel op een plek die het dichtst gelegen is bij de plaats van de kapotte bal.

D. De wedstrijd hervatten met een aftrap na geldig doelpunt.

Laat onderstaand het volgens jou juiste antwoord weten!