Ook in augustus elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week.  Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn:  Als een speler van plaats heeft gewisseld met de doelverdediger zonder toestemming van de scheidsrechter,  dan waarschuwt de scheidsrechter de betrokken spelers bij de eerstvolgende onderbreking van het spel, behalve als de wissel plaatsvond tijdens de rust (geldt ook voor de verlenging) of gedurende de periode tussen het einde van de wedstrijd en start van de verlenging en/of de strafschoppenserie. In deze situatie vond de wisseling plaats tijdens de rust.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (2 augustus 2019):

Welke van vier onderstaande beweringen m.b.t. Regel 11 (Buitenspel) is correct?

A. Een speler bevindt zich in buitenspelpositie indien hij met enig deel van zijn hoofd, lichaam, voeten of armen op de helft van de tegenpartij is (m.u.v. de middenlijn).

B. De indirecte vrije schop voor strafbaar buitenspel wordt genomen op de plaats waar de aanvaller buitenspel stond op het moment van spelen.

C. Een tegenstander kan alleen in diens spel beïnvloed worden door een duidelijke actie van een opponent, als daarbij de bal door hem gespeeld wordt.

D. In het geval van een strafbare buitenspelpositie kent de scheidsrechter een indirecte vrije schop toe op de plaats van de overtreding, ook als dit op de eigen speelhelft van de speler is.

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!